nuffnang

Mari Sokong Satu Malaysia (uhuk!!)


Ni ha pak guard depan umah aku. keje dia hari2 memekak..

tak kira waktu pagi time aku bgn tido, time balik keje.. time tgk berita..

time aku dah tido.. keje dia memekak.. memekak.. memekak!!


dah le umah sebelah dia pun ada jugak makhluk Tuhan ni.. sabar je lah..


Aku bukan nak hangin apa sangat.. masalahnya tukang bela dia ni semua OKU (cacat pendengaran). Anjing dia memekak dia bukannya dengar, kitorang ni la jadi mangsa.


video

Hayyyy.. nasib baik la aku ni still boleh tolerate.. kang aku doa terjerut tali kat leher kang..

Apa nak buat.. nak sokong SATU MALAYSIA.. sabo jo laaa...



Islamfobia - Barat Makin Melampau



Sedih sangat baca paper Mingguan semalam pasal orang Islam kena bunuh kat mahkamah. Ni semua gara2 Islamfobia kat Barat.

kalau ada yang terlepas, boleh baca kat sini --> Ditikam Mati di Mahkamah Kerana Bertudung.



Apa punya manusia lah.. Allah dah bagi akal, tapi lagi teruk dari lembu.

Agaknya apa yg dia takut sangat? Takut kena bom?

Bagi aku, semua sentimen Islamfobia ni datangnya dari media yg bagi salah laporan. Mentang2 lah media sana berkuasa, bahan berita pun saja bagi panaskan isu2 macam ni. Ishh tak suka betul aku.

Hidup kat dunia ni dah la sekali, kenapa nak kena dengki2.. tak boleh ke kongsi2 apa yang ada. Harta benda tu bukan boleh bawak masuk kubur.

Semoga satu hari nanti umat Islam seluruh dunia dapat keadilan yg sewajarnya. dan aku doa sangat2 Malaysia kekal aman sampai aku dah takde kat muka bumi ni. Amin..






Dapat award


First time dapat award.. huhu.. thanks Naja @ Mrs e ... ^_^. Sorry terlambat paste..


Rules tentang award ni:


a) Sila copy paste award ini di blog anda..

Dah..


b) Sila copy paste award ini di sidebar blog anda..

erkk.. kat tgh blog ni lagi clear kot.. hehe


c) Pass kan award ini kepada 5 rakan anda..


Dazzlinglily
Rohana @ kirana24
Jusmaliza
Azizul Azri
It's Me Nurul


So, kawan2ku yang berlima, sila copy and paste kat blog korang...


Cheerss!

Ke'pelik'an Microsoft



Ke'pelik'an #1 :

Cuba korang bukak notepad, then copy sentence kat bawah ni :

bear kau mmg gemok

pastu save kat mana2 location, apa2 filename pon boleh.
tutup window notepad tu.. then bukak balik..

Apa mende tu?




Ke'pelik'an #2 :

Let say kita buka folder baru, default name dia mesti 'New Folder'. Selalunya mesti kita nak rename balik kan.. korang tahu tak dlm byk2 filename.. satu je yg kita takleh letak.. tak percaya?

Cuba korang bukak new folder then rename "
CON ".

Mesti tak boleh kan.. pasai pa tak boleh aa? sapa terer dapat adiah..



Ke'pelik'an #3 :

Korang bukak microsoft Word, pastu type
=Rand (200,99). pastu tekan ENTER.

Apa yg korang dapat?


huhuhu itu saja, sekian terima kaseh..

Aku Masih di Sini

Cerita 16 July 09


Siang tadi sangat boring.. dari pukul 9 sampai kul 5.30 ptg duk kat Seminar Room dengar monthly Operation Review.

Selalunya by lunch dah abis, tadi disebabkan wa punya general manager (GM) tu ada hari ni.. hummm.. satu slide leh amik masa setgh jam

Dia kalau dah cakap mmg xberenti.. tp mmg betol pon apa dia cakap. dia komen kitorang nye presentation nonsense, cakap lebih buat kurang.. highlight problem tp takdak solution..


yang kelakar abih je meeting, dia terus panggil process engineer verify line. tp tempat yg dia pegi tu kena pakai cleanliness control area, so kena pakai mask and shoe cover.

dengan process engineer ngan GM aku skali xpakai. So elok diorg kuar je dr area tu terus aku tegur..

"Excuse me, I think you know that you cannot exceed this area without wearing shoe cover and mask, right?"

Terus GM aku pandang muka process engineer yg bawak dia masuk tu, terus kena marah.. haha..

Yelah, GM tu datang sekali sekala.. maybe dia pon xperasan kwsn tu ada limitation. tp yg process engineer tu.......

Then aku terus masuk operation room, verify apa patut coz esok ade cust audit. masuk je opis, terus wa pny bos panggil..

"Noorul, did you talk to Patrick just now about mask or shoe cover?"

aku jawab, "Yes.. actually....." blablabla.. ingat kan nk kena marah.. rupe2nyer.. bos aku pon interrupt aku cakap..

"No, actually Patrick just said that you do a good job, we (managers) failed because not telling him to wear those things"


Warggghhhh kene puji ngan GM, bos lak kene marah.. huhuhu tak ke seronot namanya...

so itu aje story siang tadi.. esok gonna have customer audit.. For sure it will become a longggggggg day tomorrow..




World Economy Down, My Economy Also Down!


Salam.. lama tak update, lagipun takde citer menarik pun.. tiap2 hari pegi keje balik keje..

bosan.. bila la agaknya nak menang free airflight to Swiss ke.. Italy ke.. Netherlands ke..

paling2 koman dapat pi Aussie ke..

sekarang ni mmg tgh kopak!


Just imagine, start economy merudum.. aku pun kena tempias skali.. but alhamdulillah, still can survive with current situation..

Started Nov 2008, company made announcement and take actions for survival, this year (2009) no increment. Then Christmas and CNY that day shutdown leave sampai 1 week and 2 weeks.. (agak2 kalau raya dapat tak yea??!!)

Then Mar 09, basic pay cut 5% utk executive.. 5% tu sama aku belanja minyak keter g balik keje tau.. huh nasib baik pakai kete kecik.. So gaji potong since Apr sampai Dec.. but hopefully cepat2 la cancel balik 5% tu coz aku hilang duit tabung untuk bayar minyak kete..

So far, order kat kilang dah naik sikit dr Mar and Apr.. tapi employees makin kurang.. operators, inspectors semua cabut lari sebab kilang sekat OT.. As part of management, of course I need to support company's decision, langkah jimat cermat for temporary. but at the same time, I feel sorry to those employees yang rely duit ngan OT. lama2 makin ramai cabut lari.. yang paling best lari gi kilang depan lak tu..

walaupun order dah naik.. tapi aku tak paham kenape management tak nak hire employees. This week je 7+2+4 operator cabut lepas dapat gaji. aku tak salahkan diorg pun, tapi of course la kan.. somebody need to blame.. hehe.. Penat woo.. hari2 dapat complaint from customer.. ye la, dah xde org buat inspection.. yg tinggal and still keje, buat inspection pun halal balal je, nak kejar output la kunun.. Quality tarakkk..

No wonder la sampai satu level, aku dah fikir.. "dah, that's it.. I'm so tired all this thing. Should I look for new job?"


ToNiTe MooD

Setia Ku Di Sini

Artist: Ziana Zain
Ku terasa kesyahduan
menyelimut malam ku sepi
kumenanti kepulangan mu
kau janji-janjikan suatu masa dulu

Hanya kau kasih kau ku kasihi
kata-kata yang dilafazkan
mengikat jiwa dan cinta
hingga tak termimpi pengganti yang lain

Biar ku dicengkam gelisah
dibuai rindu yang mendalam
resah mendamba belaian mu
yang teramat ku dahaga

Kumasih lagi setia
biar pun takdir mencabar kita terpisah
ku masih lagi di sini
berpegang teguh kalimah cinta

Kubisikkan dalam tangisan
yang gugur berderai ke bumi
menjadi bingkisanku yang akhir
untuk bekalan jalanmu
mencari mahkota menghiasi pelamin kita

Macam-macam Ada!




Rasa lawak la pulak, since swine flu ni melanda.. ada ja la gambar2 lawak masuk mailbox aku..

Ish korang ni.. main2 betul laaa..

Punya la orang lain serius pakai for personal hygiene ngan tak nak terkena swine flu..

tp agak gak yang terlebih kreatif..


kalau kena pakai, agak2 sanggup ke tak aku nk pakai nih..


Gaya ghimau lah..

Cimpanzee lah..



Gaya Rajnikant.. tak pun Kamal Hassan.. Sarjan Misai pon boleh..



Gaya paling jimat.. amek mask kat kilang.. lukis sendiri.. huk huk..
macam lukis tekap kat muka jerrr




Apa2 pon aku minat yg ni..

kreatif dia x melampau..

byk function lak tu..

nak menguap senang..

nak makan senang..

gosok gigi pon senang..







kalau sapa2 ada jumpa jual kat mana2..

tolonggg laa bgtau aku..

nak beli satu wat koleksi..